Activiteiten zomer

 

Kanovaren
De grootste rivier van Zweden is de Klarälven. Deze rivier is uitermate geschikt om een mooie kanotocht op te maken. Echt de moeite waard om zweden eens vanaf het water te zien. Je kunt dan nog meer genieten van de mooie natuur en de ultieme rust.

Vissen
De provincie Värmland is rijk aan meren en rivieren. Prachtig om een keer je hengel uit te gooien. In de vijf grootste meren van Zweden en langs de kust mag je vrij vissen. In alle overige wateren heb je een visvergunning nodig. Een visvergunning voor open water kan je kopen bij het toeristenbureau maar voor sommige vismeren is een aparte vergunning nodig. Deze kan gekocht worden bij het betreffende meer of in de winkel "Route 62"(voor enkele meren, bijvoorbeeld het meer bij Hagfors).

Mountainbiken
Zweden heeft een uitgestrekt wegennet, dat op sommige plaatsen niet of nauwelijks door auto's wordt gebruikt. Ideaal voor het maken van kortere of langere mountainbiketochten. Vooral de diverse bospaden en transportwegen in de bosbouw bieden uitgebreide mogelijkheden voor de mountainbiker.

Fietsen
Bij bijvoorbeeld de Rådastrands camping in Råda, wederom gerund door Nederlanders, kunnen fietsen gehuurd worden. De Klarälvsbanan is een 90 km lang fietspad tussen Hagfors en Karlstad.

Zwemmen
In Zweden, met name de provincie Värmland, heeft ontzettend veel open wateren. Bijna al het open water in Zweden is zo schoon dat je er heerlijk in kunt zwemmen. De Klarälven heeft speciale plekken die vanaf de weg zijn aangeduid. Verder ligt bij Hagfors het Rådisjön, dit meer is 23 km lang en natuurlijk ook weer kristalhelder. Rådastrands camping is gelegen aan dit meer en heeft één van de mooiste stranden van Värmland waar u ook gebruik van kunt maken.

Golfen
In Zweden is golfen een erg populaire sport. In Uddeholm, dichtbij Hagfors, ligt een prachtige 18-holes golfbaan. Deze golfbaan is voor iedereen toegankelijk en er gelden geen strakke kledingvoorschriften. Bij deze golfbaan kunnen tevens golfclubs gehuurd worden. Dus gewoon lekker naar toe gaan en een dagje golfen.

Rådastrand camping biedt trouwens vele activiteiten aan zoals skeeleren, raften, vlotbouwen, kanovaren, midgetgolfen, eland- en beversafari’s en nordic walking clinic's.Deze camping ligt 3 km van het huis. Aan de zelfde weg.

Activiteiten winter

 

Skiën
In de omgeving van Gunnerud zijn meerdere skigelegenheden. Zo is in Ekshärad (14 km van Gunnerud)een klein skigebied. Hovfjället, vlakbij Torsby, heeft skimogelijkheden voor de beginnende en de iets gevorderde skiër. In Sunne is een redelijk skigebied. En in Branäs vindt u een vrij groot skigebied. Een prachtig gebied met twaalf afdalingen en negen liften. Hier hebben ze ook een professionele skischool.


Skipiste’s van Branäs

Langlaufen
Langlaufen kan hier vrijwel overal. Er zijn zelfs verlichte loipes rond Ekshärad en Hagfors. In de zomer kan men langlaufen in de "skitunnel" in Torsby. Dit is Europa's grootste overdekte langlaufbaan.

Rally
Ieder  jaar, vindt in februari de Sweden Rally plaats. Een enorm spektakel wat men een keer meegemaakt moet hebben. Deze grote autorally in de sneeuw trekt zo'n 300.000 bezoekers naar de provincie Värmland.

Sledehonden
In de winter zijn alle wateren bevroren en wordt de weg in sommige gevallen over het water geleid in plaats van er om heen. Men kan dus autorijden op de dichtgevroren meren. Natuurlijk lenen de vele rivieren en meren zich bij uitstek voor het schaatsen van lange tochten en ijsvissen. Erg leuk is een tocht op de sneeuwscooter of een sledehondentocht.